Буд-Інфо Поради для будівництва та ремонту і розцінки на будівельні та ремонтні роботи 2017
RSS

Підготовка розчину побілки до роботи

Дата: 20 Березня 2012 Категорія: Побілка Коментарі: Прокоментуй!


Всі види побілки перед застосуванням потрібно підготувати до використання.

Розчин для побілки обов’язково проціджують, оскільки таким чином відокремлюються всі сторонні домішки і маса стає більш однорідною.
Найкраще для цієї мети підходить стара капронова панчоха. Її мікроскопічні осередки по величині ідеально підходять для проціджування і проникнення через них часток крейди потрібного розміру. Зрозуміло, слід уважно простежити за тим, щоб в панчосі не було жодної, навіть найменшої дірочки, інакше вся робота по проціджуванню піде нанівець.
Перед тим як зачерпнути кухлем непроціджену побілку, слід чимось перемішати вміст відра.

як підготувати розчин до побілкиДля проціджування розчину цілком достатньо половинки панчохи, бо цідити доведеться, швидше за все, в відро, і при використанні для цієї мети всієї довжини панчохи побілки може пролитися на підлогу. Для того, щоб цього не сталося, один кінець панчохи зав’язують вузлом. Бажано, щоб це був нижній кінець, так як осередки там дуже густі і крізь них крейдяна паста проходить не так добре.

У ліву руку беруть розтруб панчохи, розкривають його і тримають над відром, опустивши нижню частину панчохи прямо на дно відра.
У праву руку беруть посуд, яким буде зачерпуватися  крейдяна маса з відра з непроцідженою побілкою і наливатися в панчоху. Для цієї мети підійде будь-яка півлітрова ємність. Зачерпнувши кухлем крейдяну масу, підносять її до розтруба панчохи і, не випускаючи посудини з правої руки, пальцями тієї ж руки підхоплюють край розтруба панчохи з протилежного боку, і повністю занурюють кухоль в панчоху, після чого виливають у нього її вміст. Тієї ж рукою кухоль виймають і опускають у відро з непроцідженим розчином, де, внаслідок густоти крейдяної маси, вона так і залишиться лежати на поверхні.
Далі, взявши в праву руку верхній край панчохи, а в ліву – нижній, що знаходиться в порожньому відрі, починають по черзі робити обома руками руху то вгору, то вниз так, щоб крейдяна паста, що знаходиться в панчосі, весь час по ньому пересувалася, змінюючи напрямок руху.
При пересуванні пасти в панчосі вона починає просочуватися через дірки панчохи в порожнє відро, приготоване для готової до роботи побілки.
Якщо просто тримати панчіх в руці і чекати, коли крейдяна паста сама просочиться крізь осередки, цей процес займе дуже багато часу. Камінчики, пісок та інші сторонні включення відразу ж засмітять дірки тканини панчохи і не дозволять ні крейді, ні воді, проціджуватись крізь панчоху. Тому при проціджуванні розчину потрібно весь час переміщати крейдяну масу в межах обсягу панчохи. Чим більше таких рухів вгору-вниз роблять кінцями панчохи, тим швидше проходить процес проціджування.

Якщо паста погано випливає з дірок панчохи, значить густота крейдяний маси занадто велика і потрібно додати в неї води, після чого перемішати. Води не завадить у цьому разі підлити і в панчоху.
Не варто турбуватися про те, що отримана при проціджуванні подібним чином паста виявиться занадто рідкою. Все одно готову до роботи проціджену пасту потрібно буде розбавити водою, якщо планується виконувати побілку за допомогою розпилювача.


При використанні пензля можна застосовувати непроціджену крейдяну пасту, однак такий розчин буде погано лягати на стелю. Всі грудки і шматочки нерозчиненої крейди настільки відрізняються за величиною від тих, якими можна білити, що забивають щетину щітки, внаслідок чого макловицю доводиться дуже часто прополіскувати у воді або навіть вичищати з щітки всі небажані включення руками. Побілка лягає на стіни і стеля нерівномірно, з пропусками або явно помітними смугами.
Якщо побілка вийде рідка, її залишають в ємності на 2-3 години. За цей час більш важкі частинки крейди швидко осядуть на дно. Після цього потрібно обережно злити з відра зайву воду, розмішати крейдяну масу, і розчин буде готовий до застосування.

Підготовлена ??до роботи побілка повинна бути такої консистенції, щоб нанесена крейда не капала зі стелі.
Приготований склад для побілки перевіряють на густоту наступним чином: опускають в нього палицю, потім виймають її, тримаючи вертикально. Густота розчину вважається нормальною, якщо палиця забарвлюється рівним суцільним шаром, а надлишки побілки стікають з неї безперервним струменем.
Якщо рідка крейда стікає по палиці цівками і борозенками, значить, в розчині присутня зайва кількість води. Якщо розчин з палиці стікає погано, це говорить про те, що в побілці забагато крейди.

Сподобалась стаття? Підпишись на оновлення сайту >>>

З повагою, адмін сайту “Буд-Інфо

 

Навігація

Попередня стаття: ←

Залишити свій коментар

Етапи і послідовність ремонту квартири. Інструкція
Категорії
Наверх